BERMEO 0-2 REGIONAL A

/, REG A 2022 23/BERMEO 0-2 REGIONAL A

Partida parekatua Bermeo eta Abadiño KE jolastutakoa Itxas-ganen. Lehen zatia parekatua izan zen bi taldeek aukerak izanez, nahiz eta argienak Abadiño KErentzat izan ziren non Adrian Abasolok aukera paregabea izan zuen atezainaren aurrean. 0-0eko berdinketarekin atsedenaldira iritsi zen, baina sentsazioa zen Abadiño KE arerioa baino apur bat hobeagoa zela. Bigarren zatia lehen zatiaren moduan hasi zen, Abadiño KE jokoan agintzen eta arriskua sortzen. 53. minutuan Alainek Adrian Abasolori baloi ona sartu zion, baloia sare barrura bidaltzeko. Hala ere, haramilaren harridurarako, epaileak baliogabetu zuen jokoz kanpo adieraziz.. 3 minutu beranduago, 56. minutuan, Bermeok azkar ateratako falta baten ostean, Abadiño KE nahasian harrapatu zuten eta bertakoek markagailuan aurretik jartzea lortu zuten Xabier Azcarateren autogol baten ostean. Golaren ostean partida gehiago ireki zen eta, Bermeok Abadiño KEren bultzada ondo kontrolatu bazuen ere, Abadiñok bi aukera garbi izan zituen partida berdintzeko. Azkenik, partida amaitzeko 10 minutu falta zirela, Bermeoren aldeko alboko falta baten ostean eta defentsako beste akats batean, baloia ate barrura joan zen inork desbideratu gabe. 2-0 eta horrela partida amaierara iritsi zen.

Nahiz eta planteamendu ona eta ahalegin handia egin Abadiño KE sari barik geratu zen. Orain errekuperatzea tokatzen da eta denboraldiko lehen garaipena lortzeko lan egin. Soduperen aurka datorren larunbatean 16:00etan Astolan espero zaituztegu.

——————————

Partido igualado en Itxas-gane entre el Bermeo y el Abadiño KE. La primera parte fue igualada con ocasiones para ambos equipos, aunque las más claras fueron para el Abadiño KE que dispuso de un mano a mano entre Adrian Abasolo y el portero. Con el empate a 0-0 se llego al descanso, pero la sensación era que el Abadiño KE había estado un poco mejor que el rival. La segunda parte empezó igual que termino la primera parte siendo el Abadiño KE el que llevaba el peligro a la portería rival. En el minuto 53′ Alain puso un buen balón para que Adrian Abasolo lo enviara al fondo de la red, aunque esta jugada quedo invalidada por fuera de juego, para el asombro de la grada. 3 minutos después, en el 56′, tras una dudosa falta lateral que el Bermeo saco de forma rápida, cogió al Abadiño KE desordenado y los locales aprovecharon para adelantarse en el marcador tras un gol en propia meta de Xabier Azcarate. Después del gol el partido se abrió más y, aunque el Bermeo controló el empuje del Abadiño KE, el Abadiño tuvo dos ocasiones claras para igualar el partido con dos cabezazos que paro el portero. Finalmente, a falta de 10′ para terminar el partido, en otro despiste defensivo de una falta lateral a favor del Bermeo, el balón se colo en el interior de la portería sin que nadie lo desviara. 2-0 y así se llego al final del partido.

Buen partido del Abadiño KE con poca recompensa pese al buen planteamiento y al gran esfuerzo realizado. Toca reponerse y conseguir la primera victoria de la temporada frente al Sodupe en casa el Sábado que viene a las 16.00 en Astola.

By | 2022-09-29T19:17:00+00:00 septiembre 29th, 2022|Destacados federados, REG A 2022 23|0 Comments